Ders Çalışırken Pozitif Olmak ?

04 Aralık 2022 Pazar

Ders çalışırken eğlenmek mümkün mü?

Ders çalışmak nasıl eğlenceli hale getirilir? 

Eğlenerek Ders Çalışmanın Yolları

Renkli ve fosforlu kalemler ile yapışkan kağıtlar kullanın. Hatırlamakta zorlandığınız notları renkli kalemlerle buraya yazın.
Ders çalışma sürecini oyunlaştırın. Öncelikle günlük ve haftalık ulaşılabilir hedefler belirleyin. Ve günlük hedeflerinize puanlar verin. Hafta bitiminde ulaştığınız puana göre kendinizi ödüllendirin.


İmkânınız varsa çalışma masanızın yerini dönem dönem değiştirin ya da bazen kütüphaneye bazen çalışabileceğiniz bir kafeye gidebilirsiniz.
Zorlandığınız konuları sanki öğretmen sizmişsiniz ve bir başkasına anlatacakmış gibi çalışın. Burada Feynman Tekniğinden yararlanabilirsiniz.
Kitap yığınlarının arasında ders çalışmak yerine masada sadece çalışacağınız dersin kitabını bulundurun. Bu rahatlamanızı ve odaklanmanızı kolaylaştıracaktır.


Çalışmanız bittiğinde ya da molalarda mutlaka hareket edin. Hatta esneme hareketleri ve egzersiz yapmak çok daha iyi gelecektir.
Eğer odaklanamadığınızı hissediyorsanız masadan yavaşça uzaklaşın. Ara verip sizi motive edecek şarkılar dinleyebilirsiniz. Enerjinizi atıp gerekli motivasyonu sağladıktan sonra tekrar masaya dönün.


Ders çalışırken kaynak seçimi de çok önemli. Ders çalışma motivasyonu sağlayan, konuları sade ve anlaşılır bir şekilde aktaran, renkli, farklı ve tamamı el yazması bir defterden çalışmaya ne dersiniz?