Öğrenciler İçin Yararlı Uygulamalar

04 Aralık 2022 Pazar

Voscreen: Ücretsiz olan uygulama için üye olunması gerekmektedir. Filmlerden ya da dizilerden alınan sahneleri seçmiş olduğunuz konu ya da seviyeye göre derleyip çevirmenizi isteyen uygulama sayesinde yabancı dil öğrenimi eğlenceli bir hale gelmektedir. 


Duolingo: İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça öğrenmek isteyenler için Türkçe desteği bulunan uygulama sayesinde bu dillerden birini ücretsiz, oyunlaştırılmış ve eğlenceli bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Memorado: Güçlü bir beynin daha mutlu bir hayat sunacağını belirten oyunda hafıza, konsantrasyon ve reaksiyon becerilerinizi egzersizlerle arttırabilir, zihninizin daha güçlü bir hale gelmesine yardımcı olabilirsiniz.

Khan Academy: Ücretsiz bir şekilde kâr amacı gütmeden oluşturulan Khan Akademide istediğiniz içerikte bulabileceğiniz videolarla kendinizi geliştirebilirsiniz. Videolar, alıştırmalar ve makaleler ile desteklenen içeriğiyle sizlere her anlamda yardımcı olacak bir uygulamadır.
Udemy: Online kurslarla çok değişik alanlarda ücretli olarak bilgi edinebileceğiniz bir uygulama.

TEDX: Değişik ve farklı alanlarda ufkunuzu genişletmek ve ilham almak amacıyla konusunda tecrübeli insanların konuşmalarını dinleyebildiğiniz bir uygulama.

Photomath: Yapamadığınız matematik problemleriniz için sizlere yardımcı olmak amacıyla hazırlanmış bir uygulama.

Any Do: Gün içinde çalışılacak derslerinizi ve konularınızı düzenlemenizi sağlayıp günü programlamanıza yardımcı olacak bir program.

Tureng: İngilizce sözlük uygulaması.

Tureng Kelime Defteri: İngilizce kelime ezberlemede kullanabileceğiniz bir uygulama.

SoloLearn: Sizlere kodlama dilini öğretmekte yardımcı olacak güzel bir uygulamadır.

Quality Time: “Dijital diyet” olarak da adlandırılabilecek uygulama sayesinde telefon kullanım sürenizi düzenleyebilirsiniz. Hangi saatlerde hangi uygulamayı ne kadar kullanmanız gerektiğini ayarlayarak telefonla ve sosyal medya ile geçen sürenizi sınırlandırabilirsiniz.